Haiketips

Når man kan bo og spise omtrent gratis mange steder i verden, blir ofte den største kostnaden å reise fra sted til sted. Men, det er jo alltid tusenvis av mennesker som skal i samme retning, og svært mange av dem kjører i en bil der det er nok av plass, og det koster dem omtrent ingenting å plukke opp et medmenneske som skal samme vei.

På grunn av enkelte medieoppslag har mange blitt redd for å haike, og de har også blitt redd for å plukke opp haikere. Jeg har faktisk merket at Norge er et av de vanskeligste landene å få haik i. Selv i Kambodsja, hvor mange fortalte meg at det var umulig å haike, fikk jeg lett haik etter å ha fått en lokal venn til å lage et skilt for meg der det sto skrevet hvor jeg skulle.

1412375_10156027304755711_1827198276854413222_o

Noe jeg har merket, er at det er som regel både lettere og tryggere å få haik hvis man reiser som par. Dessverre er det tradisjonelle parmønster som gjelder, så uansett hva du egentlig liker er det best å finne seg en haikepartner av motsatt kjønn. Dette gjør at sjåførene føler seg trygge på at de plukker opp «normale» folk, siden de åpenbart ikke har hørt om Bonnie & Clyde.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s