Tjen penger til det jeg trenger med ting jeg liker

Jeg ønsker ikke å bruke masse tid på å gjøre en jobb jeg ikke liker, for å kunne leve en livsstil jeg ikke ønsker, med enda flere ting som jeg ikke trenger. Jeg tjener de små kronene som jeg trenger ved å jobbe som frilanser. Pengene bruker jeg på gode opplevelser slik som å reise litt rundt å oppleve nye steder og mennesker, dra på retreat med yoga og meditasjon, og andre slike gode opplevelser. Jeg eier for tiden kun det som jeg kan ta med meg i en sekk på ryggen. Noe mer har jeg ikke behov for.

I dag ville jeg dele noen smarte tips med deg, dersom du også lurer på om du skulle prøve deg som frilanser.

  1. Registrer deg om frilanser på ulike portaler, slik at klienter kan finne fram til deg, og sende deg et tilbud. Tenk over hvordan du vil presentere deg selv, og avgjør hvilke kunnskaper og kvalifikasjoner du ønsker å fremheve. Karrierestart er et populært sted for norske frilansere.
  2. Finn fram til ulike bedrifter som bruker frilansere, slik som f.eks. Copypanthers.
  3. Sørg for å sette deg inn i de gjeldende lovene som gjelder vedrørende inntekter og skatt. Husk at det er ulike regler innenfor de ulike bransjene. Eksempelvis betaler en MVA på oversettelsesarbeid, men ikke på tekster du selv har skrevet som tekstforfatter. Skatteetaten har en oversiktlig Merverdihåndbok der du kan finne svar på mange spørsmål rundt dette.
  4. Registrer deg som et enkeltmannsforetak, og lei deg ut til oppdragsgivere gjennom foretaket ditt.
  5. Ikke ta på deg mer enn du vil klare å levere. Ingen ønsker å få negativ feedback pga manglende eller for sene leveringer.
  6. Velg oppdrag som gir deg glede, og som bidrar til din frihetsfølelse.
  7. Kos deg, og jobb når du selv ønsker det. Tenk så deilig å kunne starte dagen på favorittkafeen din, levere noen tekster, for så å gjøre akkurat det du vil resten av dagen.

Frilansere vet å nyte livets goder

Livet som frilanser er absolutt og anbefale, men du bør kunne være litt strukturert i forhold til når du jobber, og hvor mye du vil jobbe. Det kan fort bli for mye, og arbeidstiden din kan fort strekke seg utover hele døgnet, dersom du ikke er flink til å sette sunne grenser. Når er du mest kreativ og effektiv? Dersom dette er når du står opp, bør du starte dagen din med noen timers arbeid. Er du ikke effektiv før senere på dagen, eller kvelden, så er det kanskje da du bør sette av noen timer til arbeid. Mange jobber faktisk best om natten, så legg inn dine arbeidsrutiner her, dersom det er det som passer deg. Sørg bare for at du er tilgjengelig når dine oppdragsgivere trenger at du er det.

 

Lykke til med ditt nye liv som frilanser. Det er virkelig å anbefale!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s